сряда, 13 март 2013 г.
Тиквеник
Не му е сега времето, ама моят фризер още е пълен с тиква.
Този път открих оптималните пропорции и трябва да си ги запиша преди да съм ги забравила.
Необходими продукти:
1,5 кг тиква
16 кори за баница
пудра захар
канела
олио
Начин на приготвяне:
Нарязвате тиквата на кубчета и я сварявате. Отцеждате и пасирате.
Подслаждате пюрето.
Намазвате кора с олио и отгоре слагате друга.
Слагате от пюрето и поръсвате с канела, завивате на руло и го поставяте в правоъгълна тава.
В моята тава то фурната се побират осем рулца.
Печете на 180 градуса.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Ели, ако знаеш колко често си мечтая за тиквеник... Имам и аз малко тиква във фризера, но още не съм решила какво да направя.
ОтговорИзтриванеТиквеникът ти е прекрасен, много го харесвам този десерт.
Поздрави!
Много го обичам, чуден е станал!
ОтговорИзтриванеИ аз много обичам , а с пюре от тиква не съм правила ! Все я стържа и това е най-неприятната ми работа по тиквеника :) ! Веднага се хващам за идеята ти с пюрето ,Ели !
ОтговорИзтриванеХубава вечер ! Поздрави !
Ели, тъкмо навреме си е! И аз имам една голяма, последна тиква и тази седмица ще я срежа.
ОтговорИзтриванеПрекрасен и вкусен тиквеник!
Хубава вечер!
Ели, изкушаваш ме с тиквеника! Както нямам десерт под ръка, ще го мисля дълго време! Интересно правиш пълнежа и трябва да се пробва и твоя вариант! Хубава вечер!
ОтговорИзтриванеА, как да не му е време и аз имам една тиква отдавна стои и ако я срежа ще трябва да я прибера във фризера, но сега дойде време за тиквеник! Прегръдка!
ОтговорИзтриванеПрекрасен повод за приятелска сбирка:))))Прегръдки,Ели!
ОтговорИзтриванеЕли,чудесен и различен с пюре от тиквата!Аз я стържа и това наистина е най-трудоемката част.А това с пюрето е идея!Лека нощ!
ОтговорИзтриванеЕли, не знам дали му е времето или не, но твоят тиквеник изглежда много апетитно! И снимката е чудесна! Сърдечни поздрави и хубаво утре!
ОтговорИзтриванеТиквеник обичам по всяко време :) Ели и аз тази година го правех като теп с тиквата пласирана на пюре и вторият път ми се получи супер, но наистина има значение в пропорциите и на захарта и на канелата също! Преди винаги стържех тиквата, ама то голям зор на ръка, иначе ми става някак по вкусен, но сега му хванах цаката :)
ОтговорИзтриванеТиквеника ти изглежда чудно, взимам си едно парченце за лека нощ и отивам да си лягам :)
Прегръдки :)
Wooow …realmente lindo y muy rico me encanta tiene un aspecto muy bueno,abrazos y abrazos
ОтговорИзтриванеАбе, как не му е времето, Ели, погледни го, бих го хапвала през всеки сезон! Страхотен тиквеник си приготвила!!! Прегръдки!
ОтговорИзтриванеА,точно ми идва навреме на мен този тиквеник,Ели,за кафенцето и посягам да бодна едно парче-толкова е сочен!
ОтговорИзтриванеПрегръдка от мен!
Ели, ако знаеш колко обичам тиквеник :) За съжаление тази година така се случи, че почти не съм хапвала, но сега ще се наслаждавам на твоето вкусно произведение макар и виртуално :) Завиждам ти за пълния фризер :) Прегръдки!
ОтговорИзтриванеИ аз тези дни правех по подобен начин-харесва ми.
ОтговорИзтриванеХубав ден,Ели!
Обожавам тиквеник, с много тиква -
ОтговорИзтриванеизглежда неустоимо апетитно и ароматно, страхотно предложение, Ели!
Поздравления, много усмивки и пролетно настроение, Диана
Ели, много изкушаващо изглежда твоя тиквеник!!! Снимката е страхотна, а и рецептата !!!Много обичам тиква и.... мисля , че ще е прекрасно и аз да последвам твоя пример!!! Благодаря ти за идеята! Прегръщам те сърдечно и ти желая прекрасен Уикенд!
ОтговорИзтриванеБлагодарности, мили момичета!
ОтговорИзтриванеМного съм щастлива, че ви харесва видът на моя тиквеник ви допада и ще се радвам, ако съм била полезна на някого с рецептата си.
Прегръщам ви и ви пожелавам хубав уикенд!
Твоят фризер е пълен, а аз пък имам в мазата- изневиделица ме снабдиха с тикви, но им намерих лесното- с дъщеря ми за нула време ще ги изпием на сокове и на печива....:)
ОтговорИзтриванеТиквеника ти изглежда точно такъв, какъвто го обичам- с много плънчица и с хрупкава, канелена коричка!
Хубава нова седмица, Ели!
Благодарности, Бети :)
ИзтриванеПоздрави!