понеделник, 29 ноември 2010 г.

Ябълки, ябълки...

От известно време имам да се справя с няколко касетки екологично чисти ябълки. Обожавам ябълкови сладкиши и с удоволствие съм се заела със задачата си. Ето един сладкиш, чиято рецепта ми даде мама :) Изключително бързо и лесно се приготвя. Небоходими са: 4 яйца 2 ч.ч. брашно 1 пак. бакпулвер 1 ч.ч. захар (аз сложих тъмно кафява) 3 с.л. олио 1/2 капсула ванилова есенция няколко щипки канела ябълки, нарязани на кубчета, толкова, че да покрият тавичката, ето така (може и малко по-плътничко): Яйцата се разбъркват със захарта, след това се добавят олиото и есенцията и накрая брашното и канелата. Сместа се разстила в тавичка с размер 27/17см (такива са размерите на моята) и се покрива с кубчетата ябълка. Добре е да се попритиснат малко. Пече се във фурна, предварително загрята до 180 градуса. Ето още едно сладкишче с ябълки, което си заслужава да се опита :) - Ябълковата пита на Диди! Едва остана едно самотно парченце за снимка. Не мога да не спомена и Шведската ябълкова торта на Ина - просто невероятно, ужасно, вкусна!!! Ина, благодаря за рецептата, а също и за милата награда, която много отдавна получих от теб, но чак сега споменавам, тъй като дълго време не бях писала в блога!

6 коментара:

  1. Ели, и трите предложения са чудесни. Когато имам възможност мисля да пробвам поне едно от тях.
    Приятна и усмихната нова седмица.

    ОтговорИзтриване
  2. Да, на нас много ни допаднаха, дори и Катето яде.
    Поздрави и :))

    ОтговорИзтриване
  3. Ели и аз благодаря за чудесните ябълкови рецепти, които ни предстяви. Ще се възползвам със сигурност, то кой не обича ябълки и техният аромат, носещ се от фурната :)))

    Хубав ден и много усмивки :)

    ОтговорИзтриване
  4. Да, чудесни сладкиши се получават с ябълки. То, аз съм любител на всички плодови сладкиши. Набелязала съм си още няколко...
    Поздрави и :))

    ОтговорИзтриване
  5. Ели,
    чудни сладкиши с невероятен ябълков аромат!
    Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...