Ще прекъсна разказа за Париж с една злощастна еклерова торта. Защо злощастна? Ами за малко щеше да се срути. Напоследък си правя експерименти с всякакви високи нестабилни конструкции, но този път за малко щяхме да останем без торта.
А и доста се чудих каква да бъде украсата и в крайна сметка не измислих нищо. Замазах я със сметана, но определено по-лесно се работи с маслен крем. Не знам защо, но не можах да оформя добре ръбчетата, а на клипчето изглеждаше толкова лесно, хихи.
За тортата са нужни еклерчета, два пандишпанови блата (за по-голяма стабилност е добре да се сложи и един блат околовръст, което аз не направих) и 3 кремчета Оле ванилия на Д-р Йоткер.
За еклерите:
петък, 10 септември 2010 г.
Еклерова торта
Ще прекъсна разказа за Париж с една злощастна еклерова торта. Защо злощастна? Ами за малко щеше да се срути. Напоследък си правя експерименти с всякакви високи нестабилни конструкции, но този път за малко щяхме да останем без торта.
А и доста се чудих каква да бъде украсата и в крайна сметка не измислих нищо. Замазах я със сметана, но определено по-лесно се работи с маслен крем. Не знам защо, но не можах да оформя добре ръбчетата, а на клипчето изглеждаше толкова лесно, хихи.
За тортата са нужни еклерчета, два пандишпанови блата (за по-голяма стабилност е добре да се сложи и един блат околовръст, което аз не направих) и 3 кремчета Оле ванилия на Д-р Йоткер.
За еклерите:
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Прекрасна е, особено парченцето с толкова крем... ммм
ОтговорИзтриванеИдвам ти на гости, стягай се :)))
Прегръдки :)
Винаги се стремя да сложа в тортата повече крем, отколкото е способна да поеме ;)
ОтговорИзтриванеЗаповядай, Ина :) Има още половин торта.
Поздрави :))
Прелестна торта, Ели!
ОтговорИзтриванеНежна и изкушаващо пухкава с много крем!
Много обичам еклери и си представям колко е вкусна!
Поздрави и хубава вечер!
Odlična torta, bravo!
ОтговорИзтриванеХа, щом това наричаш злощастна торта, ще ми се да видя, това, което ще е успешната, според теб :)
ОтговорИзтриванеНа мен не ми изглежда злощастна, а прекрасна! Еклерите са едно от малкото сладки неща, които обичам, ама много обичам.
Хубави почивни дни и още прекрасни сладки вдъхновения в кухнята!
Ели,
ОтговорИзтриванемного красива торта, предполагам и много вкусна - поздравления!
Очаквам продължението ти за Париж,
много усмивки и хубава седмица, Диана
Много сте мили, момичета! Благодаря за одобрителните коментари :)
ОтговорИзтриванеУспешна нова седмица!
Ели, тортето изглежда прекрасно, особенно разреза!
ОтговорИзтриванеСърдечен поздрав!
Мерси :))
ОтговорИзтриванеПоздрави!