петък, 14 май 2010 г.

"Blondies"

Преди известно време гледах предаването на Иван Звездев и той направи вариант на brownies с бял шоколад и се пошегува, че трябва да се наричат blondies. Моят съпруг е любител на белия шоколад и изяви желание да му направя. Но, в интерес на истината, ползвах моята любима рецепта за брауни, а именно тази на Диди Б. Изпробвала съм я многократно, само че сега направих съответните промени. Резултатът, естествено, се различава от класическия, но би се харесал на хората, които обичат бял шоколад. Има я хрупкавата коричка и лепнещата сърцевина, но го няма какаото. Но преди да пристъпя към приготвянето на сладкиша, искам да благодаря на Nanita за наградите, които ми даде! Много благодаря за вниманието и милото отношение :) Ето ги и самите награди: Възползвам се от възможността да ги предам на Диди Б, Iliana, Lety, Andy. Днес имах възможност да разгледам обстойно техните блогове и открих там много интересни неща :) Може би вече си имате такава награда, но аз ви давам още една ;) И така, сега да пристъпим към готвенето. Необходими са ви: 100 гр. масло 100 гр. бял шоколад 1 ч.ч. захар 2 яйца 1/4 ч.ч. брашно 1/2 ч.ч. натурално нишесте 2 ванилии Слагаме маслото в тенджерка с дебело дъно и подгряваме на много слаб котлон. Когато маслото започне да се разтопява, добавяме шоколадът, начупен на парченца. Бъркаме непрекъснато, докато всичко се разтопи и махаме тенджерката от котлона. Оставяме леко да се охлади, след което прибавяме захарта. От нея шоколадът се пресича, но добавянето на яйцата оправя положението ;) В купа разбъркваме брашното, нишестето и ванилиите. Добавяме сухите съставки към шоколадовата смес, като не бива да прекаляваме с бъркането. Сместа разстиламе в квадратна тавичка (моята е 18/18 см), чието дъно предварително сме покрили с хартия за печене. Печем в предварително загрята до 160 градуса фурна, около 30-40 минути. Преди да го разрежем, сладкишът трябва да бъде напълно изстинал (подробност, която аз не спазих и не можаха да ми с получат хубави парчетата).

7 коментара:

  1. Ммм....жестоко вкусно изглежда, Ели!
    Много обичам бял шоколад!
    Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. Ели,
    честити награди!
    А тази рецепта е чудесно изкушение с бял шоколад.
    Поздрав и усмихната вечер, Диаан

    ОтговорИзтриване
  3. Ммм това изглежда супер! Аз хич не обичам какаови работи и подозирам, че тези блондис ще ми дойдат много добре:)

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря за интереса и одобрителните думи :)
    Поздрави и приятен уикенд!

    ОтговорИзтриване
  5. goldy,чудесен се е получил твоя блондис и толкова сочен!Вкъщи само аз съм любител на белия шоколад, но като се замисля има и нещо хубаво в това - цялата тавичка ще си е само за мен!
    Разбира се,че в началото парчетата няма как да са с правилен разрез - и при мен става така,кой ще го чака толкова,когато току-що изпечен ухае страхотно :))
    Честити награди!Благодаря за вниманието и към мен!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  6. Обичам (и често дори предпочитам) белия шоко!
    Благодаря за рецептата, Ели! Ще се възползвам от нея за свое собствено глезене ;-)

    Поздрави и :-)))

    Спорна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  7. Диди, Дими, радвам се, че идеята ми ви допада :)
    Успешна седмица!

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...