петък, 5 март 2010 г.

Пиле с къри и лимон

Идеята и за тази рецепта заимствах от книгата "Кулинарни шедьоври за 30 минути". Необходими продукти: 350 мл пилешки или зеленчуков бульон 1 глава лук 4-5 скилидки чесън 3 с.л. олио 3 с.л. брашно 2 с.л. къри на прах 750 гр. обезкостени пилешки гърди без кожа пресен копър за поръсване сокът от 1/2 лимон 2-3 с.л. кисело мляко черен пипер, сол (ако е необходимо) Начин на праготвяне: Лукът и чесънът се нарязват на дребно и се запържват за няколко минути в олиото. Добавят се пилешките гърди, налязани на кубчета. Поръсват се с брашното и кърито, които трябва добре да се разбъркат. Добавя се горещия бульон, разбърква се и се оставя да поври, докато продуктите станат готови. Тогава оттегляте съда от котлона и добавяте киселото мляко, лимоновия сок и копъра. Поднесете с гарнитура от ориз със зеленчуци.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...