събота, 20 февруари 2010 г.

Topsy-turvy торта с нарциси

Като че ли, стана по-крива, отколкото трябваше :Р Пандишпанови блатове, сиропирани с мляко, ганаш, покрита с маслен крем. Нарцисите са от желатинова мастика. Причината да са нарциси е, че исках да си пробвам формичките от комплекта на Уилтън. Не съм пробвала само лалетата :/ Ето малко снимки от процеса на тортоправене: Двата етажа, направени от по три дебели блата Горният блат се изрязва под ъгъл, а отрязаните части се залепват с крем Очертаваме мястото, където ще бъде вторият етаж И правим гнездо, където ще го поставим Подравняваме, ако е необходимо Намазваме с маслен крем и забождаме шишчетата, които ще ни послужат за подпори за втория етаж (той трябва да е поставен върху подложка) Сглобяваме и декорираме И тъй като аз винаги съм любопитна да видя тортата и отвътре, качвам и снимка на парче, въпреки че парчетата бяха доста кривички :р

2 коментара:

  1. Хей.. прекрасна е!

    Приятно свежа, по пролетно ведра, пълна с усмивка, закачливост и слънчево настроение!
    Много, много ми харесва тортата, Ели!
    Поздравявам те :-D


    Очаквам и лалета :-)

    Приятен, спокоен и мил уикенд!

    ОтговорИзтриване
  2. Много мило :)

    Малко съм разочарована, че не можах да я подравня отвсякъде, но рожденичката си я хареса.

    Успешна седмица :))

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...