Рецептата е от Жълт Труд, с малки модификации от моя страна.
За блата:
2 ч.ч. типово брашно
1/2 ч.ч. кафява захар
1 яйце
125 гр. масло
1/2 ч.л. бакпулвер
ванилия
За плънката:
3 яйца
2 ч.ч. пюре от тиква, предварително изпечена
3/4 ч.ч. кафява захар
1/2 ч.ч. мляко
канела
От продутите за блата се омесва ронливо тесто. Оставя се да престои половин час в хладилника.
През това трите жълтъка се разбъркват със захарта, канелата, млякото и пюрето от тиква. Белтъците се разбиват на сняг и се прибавят към тиквената смес.
В предварително намаслена тавичка с диаметър 24 см се разстила 3/4 от тестото, като трябва да се оформи бордюр. Изсипва се тиквената смес. От останалата част от тестото се изрязва фигурка.
Пече се в предварително загрята до 180 градуса фурна.
Няма коментари:
Публикуване на коментар