събота, 31 октомври 2009 г.

Пай с тиква

Рецептата е от Жълт Труд, с малки модификации от моя страна.

За блата:

2 ч.ч. типово брашно

1/2 ч.ч. кафява захар

1 яйце

125 гр. масло

1/2 ч.л. бакпулвер

ванилия

За плънката:

3 яйца

2 ч.ч. пюре от тиква, предварително изпечена

3/4 ч.ч. кафява захар

1/2 ч.ч. мляко

канела

От продутите за блата се омесва ронливо тесто. Оставя се да престои половин час в хладилника. 

През това трите жълтъка се разбъркват със захарта, канелата, млякото и пюрето от тиква. Белтъците се разбиват на сняг и се прибавят към тиквената смес.

В предварително намаслена тавичка с диаметър 24 см се разстила 3/4 от тестото, като трябва да се оформи бордюр. Изсипва се тиквената смес. От останалата част от тестото се изрязва фигурка. 

Пече се в предварително загрята до 180 градуса фурна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...