четвъртък, 22 октомври 2009 г.

Чийзкейк с пресни плодове

Количествата са за 18 см форма. За блата: 5 шоколадови бисквити "Закуска" 75 гр. масло За крема: 300 гр. извара 200 гр. пълномаслено кисело мляко 1 капсула есенция "Ром" (установих, че много добре се връзва с плодовете) 2-3 с.л. мед 1 пакетче желатин За украсата: един банан едно киви няколко ягоди 1 пакетче желатин 2 с.л. кафява захар В блендер се смилат бисквитите и към тях се прибавя разтопеното масло. Тази смес се слага във формата и хубаво се притиска. Съставките за крема (без желатина) се смесват в блендера до получаването на хомогенна смес. Желатинът се разтваря (на водна баня) и се прибавя към сместа. Изсипва се върху блата и се оставя в хладилник да се стегне. След като кремът се е стегнал, се заемаме с плодовете. Разтопяваме желатинът в 200 мл вода, прибавяме и захарта и бъркаме докато се разтвори. Нарязаните плодове, слагаме в съда с желатина и след това ги вадим и ги подреждаме върху чийзкейка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...