четвъртък, 15 октомври 2009 г.

ЕФЕКТНИ КОЛЕДНИ СЛАДКИ

Взех идеята от тук

 

Тези сладки се използват за украса на елхата.

Може да се ползва всякакво тесто, което се точи добре. Аз исках да пробвам рецептата, написана на опаковката на типовото ми брашно, тъй като се старая да не ползвам бяло брашно. Пиша я, в случай, че някой иска да пробва. Няма разлика във вкуса от меденките, които съм правила с бяло брашно.

МЕДЕНИ ЗВЕЗДИЧКИ 150 гр. мед 500 гр. типово брашно 70 гр. захар 120 гр. масло 2 яйца ванилия 1 бакпулвер Кората от ½ лимон 100 гр. мармалад Омекналото масло се размесва с брашното върху дъска. Прибавят се бакпулверът, захарта, яйцата, ванилията, медът и настърганата лимонова кора. Омесва с меко тесто, разточва се на части и с формичка се изрязват малки звездички, които се пекат на силно загрята фурна до блед цвят. Когато изстинат, сладките се намазват с мармалад и се слепват две по две.

Аз ползвах кафява захар, като количеството може да се намали, защото стават доста сладички. Не сложих ванилия и кора от лимон, а вместо това ползвах канела. 

Първо разтопих маслото в микровълнова, добавих захарта, яйцата, брашното (с предварително добавените бакпулвер и канела) и тогава размесих. Получи се перфектно тесто за разточване.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...