Пандишпановите блатове са по рецептата на Наталина. За по-наситен шоколадов цвят трябва да се сложи повече какао, отколкото е посочено в рецептата. Сиропирани са с подсладено еспресо с бейлис.
Кремът е ганаш: 200 гр. натурален шоколад, 200 гр. сладкарска сметана - количеството е за торта с диаметър 18 см. Сметаната се загрява в съд с дебело дъно, прибавя се шоколадът и след като се разтопи, се маха от котлона. Оставя се да се охлади и да престои няколко часа в хладилника, след което се разбива с миксер. Аз обаче не процедирах точно така. Прибавих малко желатин и го бутнах за малко в хладилника, докато леко започне да стяга и тогава го ползвах и като крем, и като глазура, без да разбивам с миксер. Цветята са от руската мастика.Ето тук има идеи за направата на цветя.
Тук може да видите парче.
Няма коментари:
Публикуване на коментар