понеделник, 16 ноември 2009 г.

Пилешки филенца с тиквички

Тази рецепта е от книгата "Как да се храним при затлъстяване", леееекинко променена. Продукти: 1 бр. филе от пилешки гърди 1/4 зелка 1 глава лук 3 моркова 2 тиквички 2 домата 1 глава чесън 1-2 дафинови листа зехтин червен пипер магданоз сол черен пипер Филето се нарязва на кубчета и се запържва в зехтина. Добавят се нарязаното на ивици зеле и морковите. Задушават се няколко минути. След това се добавят нарязаният на дребно лук, тиквичките (на кубчета) и доматите (също нарязани на дребно). Задушават се още малко и се прехвърлят в тавичка, като се добавят подправките, всичко се разбърква и се налива малко вода. Пече се на 200 градуса. След като стане готово, се поръсва с наситнения магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...