понеделник, 16 ноември 2009 г.

Пандишпанови мини кексчета с пълнеж



Необходими продукти:
1 ¾ ч.ч. бяло брашно
1 ч.л. бакпулвер
щипка сол
1 чаша захар
4 големи яйца
2 с.л. кисело мляко
¾ ч.ч. олио
вишнев мармалад

Разбъркайте брашното, бакпулвера и солта. Отделяте жълтъците от белтъците на яйцата. Разбивате белтъците на сняг. В друга купа разбивате жълтъците със захарта, докато сместа придобие кремообразна консистенция. Прибавяте белтъците, после млякото и олиото. Накрая сипвате по малко от брашнената смес и бъркате с дървена лъжица.
Слагате по една супена лъжица от сместа във всяко гнездо, след което слагате по малко вишнев мармалад. Отгоре сипвате по още една супена лъжица от сместа. От тази доза успях да направя 15 мъфина. Печете в предварително загрята до 180 градуса фурна докато се зачервят отгоре.

12 коментара:

  1. а ами белтъците??? като са на сняк просто ги разбиваме ли?????????????

    ОтговорИзтриване
  2. Разбитите белтъци се прибавят към жълтъчната смес. Коригирах си описанието.

    ОтговорИзтриване
  3. здравей, днес направих кексчетата и станаха бижу-благодаря за страхотната рецепта

    ОтговорИзтриване
  4. Монита, много се радвам, че са ти допаднали!
    Благодаря за оставения коментар. Обратната връзка е много важна за мен.
    Поздрави и пожелания за хубав ден :)

    ОтговорИзтриване
  5. Здравей. Да попитам, мармалада не отива ли на дъното и не залепва ли?

    ОтговорИзтриване
  6. Мармаладът трябва да е по-гъст. Мисля, че моят беше на Олинеза (вишнев). И самата смес за мъфините също трябва да е по-гъста (повече от обикновено кексово тесто).
    Може за по-сигурно да сложиш мармаладът най-отгоре и само леко да го натиснеш, за да се покрие от сместа.
    Успех :)

    ОтговорИзтриване
  7. Преди малко ги извадих от фурната ... Направих и няколко без сладко и след като ги опитах мога да кажа, че са прелестни! Благодаря!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се радвам, че са Ви харесали :)
      И много благодаря за обратната връзка!
      Поздрави!

      Изтриване
  8. mnogo vi blagodarq za receptata ...napravih kekscetata sega cakam da se pekat dano da stanat mnogo hubavi...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. naistina marmalada potiva na dinoto i zalepva...no na vkus sa super...drugiq pit shte go sloja otgore.

      Изтриване
  9. Даааа... Невероятни са! С ягоди станаха божествени! Направих ги точно по рецептата и нищо не потъна или залепна... :)

    ОтговорИзтриване
  10. iskam samo da popitam poneje nqmam ot tezi hartieni postavki za kekshchetata moje li da gi opecha v kupichi za krem karamel ? inache blagodarq za chudesnata recepta nqmam turpenie da q izprobvam za velik den :))

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...