понеделник, 16 ноември 2009 г.

ПАНГАСИУС С ВИНЕН СОС

Тази рецепта я видях в предаването Бон Апети. Много ме впечатли и затова реших да я споделя с повече хора. Това е моят вариант (за 4 порции): Филета се запичат под фолио на фурна с малко мазнина, сол и черен пипер. Фолиото се отстранява малко преди рибата да стане готова. За соса: 125 мл готварска сметана 2-3 супени лъжици олио 10-20 мл вино малка глава лук 1 лимон 1 щипка куркума 1щипка къри Лукът се нарязва наситно и се сотира с олиото. Сипва се бялото вино и след това на тънка струйка сметаната. Изчаква се да се редуцира. Овкусява се с кърито, куркумата и сокът от лимона.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...