понеделник, 16 ноември 2009 г.
ПАНГАСИУС С ВИНЕН СОС
Тази рецепта я видях в предаването Бон Апети. Много ме впечатли и затова реших да я споделя с повече хора.
Това е моят вариант (за 4 порции):
Филета се запичат под фолио на фурна с малко мазнина, сол и черен пипер. Фолиото се отстранява малко преди рибата да стане готова.
За соса:
125 мл готварска сметана
2-3 супени лъжици олио
10-20 мл вино
малка глава лук
1 лимон
1 щипка куркума
1щипка къри
Лукът се нарязва наситно и се сотира с олиото. Сипва се бялото вино и след това на тънка струйка сметаната. Изчаква се да се редуцира. Овкусява се с кърито, куркумата и сокът от лимона.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар