събота, 7 ноември 2009 г.
Лимонова бутер баклава
От доста време имах един пакет бутер тесто в хладилника и се чудех какво да го правя. Реших да пробвам да направя баклава. Досега не бях яла баклава с бутер тесто, но определено много ми хареса.
Ето рецептата:
400 гр. бутер тесто
за сиропа:
2 ч.ч. вода
1 и 1/2 ч.ч. кафява захар
няколко капки лимонова есенция
за плънката:
200 гр. смлени орехи
кората от половин лимон
Разстилате бутер тестото. Поръсвате с орехите и лимоновата кора. Навивате на руло, откъм тясната страна. Нарязвате на филийки с дебелина 1,5-2 см. Печете в сгорещена до 200 градуса фурна до зачервяване.
След като са изпечени и изстинали баклавичките, започвате приготвяте сиропа и заливате. Хубаво е да постои една нощ в хладилника.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар