събота, 20 февруари 2010 г.
Topsy-turvy торта с нарциси
Като че ли, стана по-крива, отколкото трябваше :Р
Пандишпанови блатове, сиропирани с мляко, ганаш, покрита с маслен крем. Нарцисите са от желатинова мастика. Причината да са нарциси е, че исках да си пробвам формичките от комплекта на Уилтън. Не съм пробвала само лалетата :/
Ето малко снимки от процеса на тортоправене:
Двата етажа, направени от по три дебели блата
Горният блат се изрязва под ъгъл, а отрязаните части се залепват с крем
Очертаваме мястото, където ще бъде вторият етаж
И правим гнездо, където ще го поставим
Подравняваме, ако е необходимо
Намазваме с маслен крем и забождаме шишчетата, които ще ни послужат за подпори за втория етаж (той трябва да е поставен върху подложка)
Сглобяваме и декорираме
И тъй като аз винаги съм любопитна да видя тортата и отвътре, качвам и снимка на парче, въпреки че парчетата бяха доста кривички :р
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Хей.. прекрасна е!
ОтговорИзтриванеПриятно свежа, по пролетно ведра, пълна с усмивка, закачливост и слънчево настроение!
Много, много ми харесва тортата, Ели!
Поздравявам те :-D
Очаквам и лалета :-)
Приятен, спокоен и мил уикенд!
Много мило :)
ОтговорИзтриванеМалко съм разочарована, че не можах да я подравня отвсякъде, но рожденичката си я хареса.
Успешна седмица :))