петък, 26 февруари 2010 г.
Шоколадов маскарпоне чийзкейк
Рецептата е от тук, леко променена според моя вкус ;)
Необходими продукти
За крема:
100 гр. натурален шоколад
250 гр. маскарпоне със стайна температура
250 гр. крема сирене
2 големи яйца
80 гр. тъмнокафява захар
За блата:
60 гр какаови бисквити
30 гр. меко масло
За заливката:
50 гр. натурален шоколад
30-40 мл мляко
Начин на приготвяне:
Смилате бисквитите в блендер, размесвате ги с разтопеното масло и ги слагате в 18 см-ова форма. Трябва да притиснете добре сместа. Печете на 150 градуса около 15 минути. Докато блатът се пече, приготвяте крема. Разбивате с миксер маскарпонето и крема сиренето, докато се получи пухкав крем. Прибавяте едно по едно яйцата, бъркайки и накрая слагате захарта и отново разбивате. В микровълнова печка (или на водна баня) разтопявате шоколада. Когато поизстине малко, го добавяте при останалите продукти и бъркате с пластмасова или дървена шпатула, докато сместа стане хомогенна.
Изваждате готовия блат от фурната и след като се охлади, слагате крема. Печете на 150 градуса час и петнайсет минути.
По време на печенето доста бухва, затова формата трябва да е по-височка. След като се охлади, е нормално да спадне.
Когато кейкът е изстинал напълно, приготвяте заливката. Разтопявате шоколада в микровълнова печка (или на водна баня) и прибавяте по мъничко от млякото, докато се получи необходимата гъстота. Млякото и шоколадът трябва да са с еднаква температура, за да не се пресекат.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Много изкушаващо предложение!
ОтговорИзтриване/и аз ползвам някои идеи от Dessert.net./
Много шоколадово, много вкусно,
както и шоколадовите трюфели...
Поздрав и сладък ден, Диана
Много благодаря, Диана!
ОтговорИзтриванеВесел и слънчев уикенд :))
Шоколадов чийзкейк?? Как съм го пропуснала това? Трябва да е най-вкусното нещо на света :) Следващият път да ми направиш!
ОтговорИзтриванеАми ще ти направя, ти само ела ;))
ОтговорИзтриване