петък, 26 февруари 2010 г.

Шоколадов маскарпоне чийзкейк

Рецептата е от тук, леко променена според моя вкус ;) Необходими продукти За крема: 100 гр. натурален шоколад 250 гр. маскарпоне със стайна температура 250 гр. крема сирене 2 големи яйца 80 гр. тъмнокафява захар За блата: 60 гр какаови бисквити 30 гр. меко масло За заливката: 50 гр. натурален шоколад 30-40 мл мляко Начин на приготвяне: Смилате бисквитите в блендер, размесвате ги с разтопеното масло и ги слагате в 18 см-ова форма. Трябва да притиснете добре сместа. Печете на 150 градуса около 15 минути. Докато блатът се пече, приготвяте крема. Разбивате с миксер маскарпонето и крема сиренето, докато се получи пухкав крем. Прибавяте едно по едно яйцата, бъркайки и накрая слагате захарта и отново разбивате. В микровълнова печка (или на водна баня) разтопявате шоколада. Когато поизстине малко, го добавяте при останалите продукти и бъркате с пластмасова или дървена шпатула, докато сместа стане хомогенна. Изваждате готовия блат от фурната и след като се охлади, слагате крема. Печете на 150 градуса час и петнайсет минути. По време на печенето доста бухва, затова формата трябва да е по-височка. След като се охлади, е нормално да спадне. Когато кейкът е изстинал напълно, приготвяте заливката. Разтопявате шоколада в микровълнова печка (или на водна баня) и прибавяте по мъничко от млякото, докато се получи необходимата гъстота. Млякото и шоколадът трябва да са с еднаква температура, за да не се пресекат.

4 коментара:

  1. Много изкушаващо предложение!
    /и аз ползвам някои идеи от Dessert.net./
    Много шоколадово, много вкусно,
    както и шоколадовите трюфели...
    Поздрав и сладък ден, Диана

    ОтговорИзтриване
  2. Много благодаря, Диана!

    Весел и слънчев уикенд :))

    ОтговорИзтриване
  3. Шоколадов чийзкейк?? Как съм го пропуснала това? Трябва да е най-вкусното нещо на света :) Следващият път да ми направиш!

    ОтговорИзтриване
  4. Ами ще ти направя, ти само ела ;))

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...