вторник, 2 февруари 2010 г.
Пълнозърнести кексчета с моркови и мед
Необходими продукти:
1 1/4 ч.ч. пълнозърнесто брашно
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. канела
2 яйца
5-6 с.л. мед
1/3 ч.ч. зехтин
3 средни по големина моркова (около 130-140 гр.)
50 гр. орехи, нарязани
Начин на приготвяне:
Двете яйца се разбиват с миксер на високи обороти, докато станат на пяна. Добавя се меда и пак хубаво се разбърква. Добавя се и зехтинът. Брашното, бакпулверът и канелата се разбъркват добре и се добавят към яйчената смес, като леко се разбърква дървена лъжица. Накрая се слагат орехите, и настърганите на дребно моркови. Всичко се разбърква. Пече се на 180 градуса.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Вкусна е комбинацията на моркови и мед.. и канела.. мхммм! :-D
ОтговорИзтриванеПоздрави и :-)
p.s. Козуначеното руло не излиза от мислите ми ;-)
Благодаря :))
ОтговорИзтриванеЧудесно изглеждат - вкусни и здравословни :-)
ОтговорИзтриванеМерси:)
ОтговорИзтриванеСтарая се нещата, които готвя да са здравословни, поне доколкото е възможно.