вторник, 2 февруари 2010 г.

Пълнозърнести кексчета с моркови и мед

Необходими продукти: 1 1/4 ч.ч. пълнозърнесто брашно 1 ч.л. бакпулвер 1 ч.л. канела 2 яйца 5-6 с.л. мед 1/3 ч.ч. зехтин 3 средни по големина моркова (около 130-140 гр.) 50 гр. орехи, нарязани Начин на приготвяне: Двете яйца се разбиват с миксер на високи обороти, докато станат на пяна. Добавя се меда и пак хубаво се разбърква. Добавя се и зехтинът. Брашното, бакпулверът и канелата се разбъркват добре и се добавят към яйчената смес, като леко се разбърква дървена лъжица. Накрая се слагат орехите, и настърганите на дребно моркови. Всичко се разбърква. Пече се на 180 градуса.

4 коментара:

  1. Вкусна е комбинацията на моркови и мед.. и канела.. мхммм! :-D

    Поздрави и :-)

    p.s. Козуначеното руло не излиза от мислите ми ;-)

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесно изглеждат - вкусни и здравословни :-)

    ОтговорИзтриване
  3. Мерси:)
    Старая се нещата, които готвя да са здравословни, поне доколкото е възможно.

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...