неделя, 17 януари 2010 г.

Крем супа от броколи и топено сирене

Рецептата е от една книга на Иван Звездев и е със сирене Ементал, вместо с топено, но У наше село Ементал, нЕма. Необходими продукти: 1 пакет замразени броколи (450 гр.) 1 морков 1 стрък праз лук 200 мл течна сметана 100 гр. топено сирене 50 гр. масло 3 кубчета пилешки бульон 1 с.л. олио 2 с.л. брашно 1 ч.л. мащерка Начин на приготвяне: В тенджера се загряват олиото и маслото, изсипват се дребно нарязаните праз и морков и се пържат няколко минути, като се поръсват с брашното. Разбъркват се и веднага се заливат н разтворените в литър и половина гореща вода кубчета бульон. Поставят се броколите и се варят под капак за 15 минути. Супата се подправя с мащерката и всичко се пасира. В малка тенджерка се кипва сметаната и в нея се изсипва сиренето, нарязано на дребно. Когато сиренето се разтопи, сместа се добавя към пасираната супа.

1 коментар:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...