неделя, 17 януари 2010 г.
Крем супа от броколи и топено сирене
Рецептата е от една книга на Иван Звездев и е със сирене Ементал, вместо с топено, но У наше село Ементал, нЕма.
Необходими продукти:
1 пакет замразени броколи (450 гр.)
1 морков
1 стрък праз лук
200 мл течна сметана
100 гр. топено сирене
50 гр. масло
3 кубчета пилешки бульон
1 с.л. олио
2 с.л. брашно
1 ч.л. мащерка
Начин на приготвяне:
В тенджера се загряват олиото и маслото, изсипват се дребно нарязаните праз и морков и се пържат няколко минути, като се поръсват с брашното. Разбъркват се и веднага се заливат н разтворените в литър и половина гореща вода кубчета бульон.
Поставят се броколите и се варят под капак за 15 минути. Супата се подправя с мащерката и всичко се пасира. В малка тенджерка се кипва сметаната и в нея се изсипва сиренето, нарязано на дребно. Когато сиренето се разтопи, сместа се добавя към пасираната супа.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Абе и с топено сирене доста си я биваше :)
ОтговорИзтриване