Парченце от първи етаж:
... и от втори:
Блатовете са пандишпанови, сиропирани с мляко.
Кремът е заквасена сметана (в случая 600 гр.) + течен шоколад (450 гр.) + 1 пакетче и половина желатин.
Цветята са направени от руска желатинова мастика.
Покрита е с маслен крем с течен шоколад (не съм обърнала внимание по колко съм сложила от двете, гледах да го докарам на цвят).
Ели.. тортата е прекрасна: И отвън, а и отвътре! Като вкус също! Възхитена съм!
ОтговорИзтриванеПоздравления и сърдечни поздрави :-)
p.s. С удоволствие ще добавя линк към блога ти в блогрол-а на моята страница :-)
Благодаря!
ОтговорИзтриванеНаистина това значи много за мен :))
goldy тортата е чудесна!
ОтговорИзтриванеАз имам едно въпросче относно тази мастика. Сежно бяла ли изглежда или е жълтеникава? Лесно ли се работи с нея?
Аз се опитах да направя моите макове от маковата торта от нещо такова и много бързо се напукваше след това. Накрая използвах фалшив марципан за всичко. Той е ОК при смесване с боички, но ако не се оцветява стои леко жълтеникав заради сухото мляко в него...
Лулу, снежно бяла става. Наистина доста бързо съхне, но като схванеш цаката, се работи много лесно. Аз съм избрала да работя с нея, защото е най-достъпна откъм продукти, тъй като нямам възможност да си набавя всички необходими неща за другите захарни теста. http://ellyganova.blogspot.com/2010/01/blog-post_25.html - тук съм споделила това, на което ме е научила неволята.
ОтговорИзтриванемного добри рецепти сте! Поздравления!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Flori :)
ОтговорИзтриване