петък, 29 март 2013 г.

Фокача с лук



Преди известно време бях силно изкушена от фокачата с пармезан на Дани, но тъй като трябва да се съобразявам с принципите на разделното хранене, ето това се получи :)


Необходими продукти за фокача с размери 28/33 см (горе долу това е размерът на тавичката от фурната ми):

За тестото (рецептата е от книжката на хлебопекарната ми):
1 с.л. зехтин
160 мл вода (възможно е да е необходимо да се добави в процеса на месене)
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
320 гр. брашно
¾ ч.л. суха мая


Продуктите се слагат в машината за хляб в реда, в който са написани.
Наблюдавайте месенето, защото понякога е необходимо да се добави още вода!
Оставете да втаса 20 минутки. Друг вариант е да го приготвите вечерта и да го оставите в хладилника. Така може да го ползвате на следващия и дори по-следващия ден.

За топинга:
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 с.л. червена къри паста
3 с.л. песто дженовезе (надявам се, съдържащите се в него следи от ядки и пармезан не оказват влияние върху разделността на храненето)
олио за пържене
зехтин


Нарязаният на полумесеци лук и чесънът, надребно, се задушават в 1-2 с.л. олио, заедно с къри пастата, докато омекнат.
Тестото се разточва и се прехвърля в намазаната със зехтин тавичка, надупчва се с вилица и се намазва със зехтин, пестото и задушените лук и чесън.
Пече се на 190 градуса, докато получи приятен загар :)

25 коментара:

  1. Прекрасна фокача! Със лука веднага ме спечели!Сама червената къри паста не съм срещала в магазините.Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Много вкусно звучи и изглежда, Ели :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Чудна е!Направо да си оближеш пръстите!Браво,Ели:)

    ОтговорИзтриване
  4. Много апетитна и препеченка! Чудесна е станала!

    ОтговорИзтриване
  5. Ели, станала е чудесна!
    Отчупвам си парченце :)

    ОтговорИзтриване
  6. Със сигурност и тази фокача е мноого вкусна. Изглежда много ароматна и наситена като вкусови качества.
    Поздрави, Ели!

    ОтговорИзтриване
  7. Ели, на една вълна сме.Само че аз добавих други добавки.Няма нищо по-хубаво от домашно приготвената фукача!Приятен уйкенд!

    ОтговорИзтриване
  8. Щом е домашно приготвена, а и си я пригодила към разделното хранене, не може да не е вкусна :)
    Поздрави и приятни почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  9. Realmente deliciosa me encanta de cebollas,saludos y buen domingo,abrazos y abrazos.

    ОтговорИзтриване
  10. Фокача и за мен, позакъсняла:) Страхотна е, Ели!!! Прегръдки и хубава неделя!

    ОтговорИзтриване
  11. Ели,фокачата ти е супер!
    Хубава неделя ти желая!

    ОтговорИзтриване
  12. И в къщи е любима с лук ! Чудно вкусна е така ,Ели !
    Хубава вечер ! Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  13. Представих си вкуса и аромата,Ели,особено има ли песто първа съм мераклийка!Хубав,слънчев и усмихнат месец да ти е!

    ОтговорИзтриване
  14. А, тази фокача как съм я изпуснала!
    Много е вкусна!
    Хубав април, Ели!

    ОтговорИзтриване
  15. Оооо….това не за изпускане :)Звучи ми много вкусно :)
    Поздрави Ели!

    ОтговорИзтриване
  16. Благодарности, мили момичета!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  17. Прекрасна е!Обичаме лук, ще ни хареса!Благодаря за рецептата,Ели!Поздрав!

    ОтговорИзтриване
  18. Честито Възкресение Христово, Ели!
    Щастливи и усмихнати празнични дни.
    Фокачата изглехда много вкусно, и съм убедена че е...

    ОтговорИзтриване
  19. Честито Възкресение,мила Ели !
    Много здраве,благоденствие,вяра в доброто и надежда за идващите дни да донесе в дома ви!

    Прекрасни,слънчеви и усмихнати майски дни ти пожелавам!

    ОтговорИзтриване
  20. Страшно много обичам фокача, а с този топинг изглежда още по-изкушаваща! Ще го опитам при първа възможност :)

    ОтговорИзтриване
  21. Благодаря ви за рецептата! Снимките ви са страхотни! С удоволствие ще следя този блог и ви желая всичко най-хубаво!

    ОтговорИзтриване
  22. Здравейте! Проявявам интерес към още рецепти от Вас. Бихте ли ми писали на p_tabashki@abv.bg
    Имам предложение за Вас!

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...