сряда, 13 март 2013 г.

Тиквеник



Не му е сега времето, ама моят фризер още е пълен с тиква.

Този път открих оптималните пропорции и трябва да си ги запиша преди да съм ги забравила.

Необходими продукти:
1,5 кг тиква
16 кори за баница
пудра захар
канела
олио



Начин на приготвяне:
Нарязвате тиквата на кубчета и я сварявате. Отцеждате и пасирате.
Подслаждате пюрето.
Намазвате кора с олио и отгоре слагате друга.
Слагате от пюрето и поръсвате с канела, завивате на руло и го поставяте в правоъгълна тава.
В моята тава то фурната се побират осем рулца.
Печете на 180 градуса.

20 коментара:

  1. Ели, ако знаеш колко често си мечтая за тиквеник... Имам и аз малко тиква във фризера, но още не съм решила какво да направя.
    Тиквеникът ти е прекрасен, много го харесвам този десерт.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Много го обичам, чуден е станал!

    ОтговорИзтриване
  3. И аз много обичам , а с пюре от тиква не съм правила ! Все я стържа и това е най-неприятната ми работа по тиквеника :) ! Веднага се хващам за идеята ти с пюрето ,Ели !
    Хубава вечер ! Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  4. Ели, тъкмо навреме си е! И аз имам една голяма, последна тиква и тази седмица ще я срежа.
    Прекрасен и вкусен тиквеник!
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  5. Ели, изкушаваш ме с тиквеника! Както нямам десерт под ръка, ще го мисля дълго време! Интересно правиш пълнежа и трябва да се пробва и твоя вариант! Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  6. А, как да не му е време и аз имам една тиква отдавна стои и ако я срежа ще трябва да я прибера във фризера, но сега дойде време за тиквеник! Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  7. Прекрасен повод за приятелска сбирка:))))Прегръдки,Ели!

    ОтговорИзтриване
  8. Ели,чудесен и различен с пюре от тиквата!Аз я стържа и това наистина е най-трудоемката част.А това с пюрето е идея!Лека нощ!

    ОтговорИзтриване
  9. Ели, не знам дали му е времето или не, но твоят тиквеник изглежда много апетитно! И снимката е чудесна! Сърдечни поздрави и хубаво утре!

    ОтговорИзтриване
  10. Тиквеник обичам по всяко време :) Ели и аз тази година го правех като теп с тиквата пласирана на пюре и вторият път ми се получи супер, но наистина има значение в пропорциите и на захарта и на канелата също! Преди винаги стържех тиквата, ама то голям зор на ръка, иначе ми става някак по вкусен, но сега му хванах цаката :)
    Тиквеника ти изглежда чудно, взимам си едно парченце за лека нощ и отивам да си лягам :)
    Прегръдки :)

    ОтговорИзтриване
  11. Wooow …realmente lindo y muy rico me encanta tiene un aspecto muy bueno,abrazos y abrazos

    ОтговорИзтриване
  12. Абе, как не му е времето, Ели, погледни го, бих го хапвала през всеки сезон! Страхотен тиквеник си приготвила!!! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  13. А,точно ми идва навреме на мен този тиквеник,Ели,за кафенцето и посягам да бодна едно парче-толкова е сочен!
    Прегръдка от мен!

    ОтговорИзтриване
  14. Ели, ако знаеш колко обичам тиквеник :) За съжаление тази година така се случи, че почти не съм хапвала, но сега ще се наслаждавам на твоето вкусно произведение макар и виртуално :) Завиждам ти за пълния фризер :) Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  15. И аз тези дни правех по подобен начин-харесва ми.
    Хубав ден,Ели!

    ОтговорИзтриване
  16. Обожавам тиквеник, с много тиква -
    изглежда неустоимо апетитно и ароматно, страхотно предложение, Ели!
    Поздравления, много усмивки и пролетно настроение, Диана

    ОтговорИзтриване
  17. Ели, много изкушаващо изглежда твоя тиквеник!!! Снимката е страхотна, а и рецептата !!!Много обичам тиква и.... мисля , че ще е прекрасно и аз да последвам твоя пример!!! Благодаря ти за идеята! Прегръщам те сърдечно и ти желая прекрасен Уикенд!

    ОтговорИзтриване
  18. Благодарности, мили момичета!
    Много съм щастлива, че ви харесва видът на моя тиквеник ви допада и ще се радвам, ако съм била полезна на някого с рецептата си.
    Прегръщам ви и ви пожелавам хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване
  19. Твоят фризер е пълен, а аз пък имам в мазата- изневиделица ме снабдиха с тикви, но им намерих лесното- с дъщеря ми за нула време ще ги изпием на сокове и на печива....:)
    Тиквеника ти изглежда точно такъв, какъвто го обичам- с много плънчица и с хрупкава, канелена коричка!
    Хубава нова седмица, Ели!

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...