четвъртък, 15 април 2010 г.
Царевични мъфини с шипков мармалад
Източник: http://mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?f=114&t=34123&start=440#p1850716
Необходими продукти:
2 големи яйца
3/4 ч.ч. тъмно кафява захар (може и малко повечко)
2/3 ч.ч. зехтин
3/4 ч.ч. кисело мляко
1/2 капсула ванилова есенция (или някаква друга)
1 ч.ч. типово брашно
1 ч.ч. царевично брашно
1 1/2 ч.л. бакпулвер
шипков мармалад
Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват с миксер на високи обороти, докато станат на пяна. Добаня се захарта и се бърка, докато сместа стане пухкава и изсветлее. Следват зехтина, млякото и есенцията. В отдерен съд се разбъркват хубаво супите съставки (брашната и бакпулвера) и се добавят на порции към яйчената смес, като се бърка леко с дървена шпатула.
Във формите за мъфини се разпределя по-голямата част от сместа, слага се по една лъжичка шипков мармалад, след което се слага и останалата част.
Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Вкусно, обичам шипков мармалад, а и кексчетата изглеждам много апетитни :)
ОтговорИзтриванеМного усмихнат ден :)
Много хубави са станали, а с шипков мармалад сигурно са страшно вкусни.
ОтговорИзтриванеХубав и усмихнат ден Ели!
Благодаря, момичета :)
ОтговорИзтриванеПриятен уикенд!