четвъртък, 15 април 2010 г.

Царевични мъфини с шипков мармалад

Източник: http://mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?f=114&t=34123&start=440#p1850716 Необходими продукти: 2 големи яйца 3/4 ч.ч. тъмно кафява захар (може и малко повечко) 2/3 ч.ч. зехтин 3/4 ч.ч. кисело мляко 1/2 капсула ванилова есенция (или някаква друга) 1 ч.ч. типово брашно 1 ч.ч. царевично брашно 1 1/2 ч.л. бакпулвер шипков мармалад Начин на приготвяне: Яйцата се разбиват с миксер на високи обороти, докато станат на пяна. Добаня се захарта и се бърка, докато сместа стане пухкава и изсветлее. Следват зехтина, млякото и есенцията. В отдерен съд се разбъркват хубаво супите съставки (брашната и бакпулвера) и се добавят на порции към яйчената смес, като се бърка леко с дървена шпатула. Във формите за мъфини се разпределя по-голямата част от сместа, слага се по една лъжичка шипков мармалад, след което се слага и останалата част. Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна.

3 коментара:

  1. Вкусно, обичам шипков мармалад, а и кексчетата изглеждам много апетитни :)

    Много усмихнат ден :)

    ОтговорИзтриване
  2. Много хубави са станали, а с шипков мармалад сигурно са страшно вкусни.
    Хубав и усмихнат ден Ели!

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря, момичета :)
    Приятен уикенд!

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...