неделя, 17 април 2011 г.
Торта с маргаритки и заек
Винаги съм искала да празнувам на Цветница. Е, вече имам повод :)) Имам си едно малко цветенце и съответно повод да направя торта, естествено с цветя. И фигурка за радост на по-голямата ми дъщеря. Поддадох се на чара на напиращите отвсякъде великденски зайци и направих една госпожица, леко пълничка, но мисля чаровна.
Много по-елегантни стават тортите, покрити с фондан. Искаше ми се да имам време, но с малко ревливо бебе, то никога не достига. Вече нямам възможност да се занимавам с хобито си. Успявам да открадна за себе си само минутки.
От цялата торта си харесвам най-много маргаритките.
А, ето я и отвътре:
Набързо направена, с готови блатове и мноооого крем от пудинг без варене и сметана.
За крема (за торта с диаметър ок.18см и височина 8см):
200 гр. суха смес Кремижел (предполагам, че може да се замени с някаква друга смес за пудинг без варене)
500 мл вода
200 мл сладкарска сметана
Сухата смес за крема се смесва с водата. Сметаната се разбива на сняг и се прибавя към пудинга. Разбърква се добре и готово :)
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ЦВЕТЕНЦА!!!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Честит празник, Ели!
ОтговорИзтриванеКак се казва малкото цветенце!
Тортата е разкошна, направена с много обич и любов!
Госпожицата зайка е много чаровна, а маргаритките са много красиви!
Поздрави на теб и на малките госпожички!
Честит празник!
ОтговорИзтриванеТортата е страхотна.Може ли рецептата за глазурата и маргаритките?:)
Много благодаря, Русанка!
ОтговорИзтриванеЦветенцето се казва Далия :))
Поздрави и хубав ден!
traiana, благодаря :)
ОтговорИзтриванеМаргаритките (и цветовете, и стъбълцата) са от готова моделираща маса (нали все търся лесното, хихи), а тортата е покрита с маслен крем (захар и масло 1:1, но този път, като че ли сложих повечко захар и не стана много добре).
Ели,честит празник!
ОтговорИзтриванеДа ти е жива и здрава малката Далия!!!
Тортата е страхотна!Зайката нищо,че е дебеличка... ;)..много е чаровно,а маргаритките са като истински!Много ми харесаха!!!
Прекрасна торта Ели,
ОтговорИзтриванемного пролетна, весела и тематична.
Поздравления за теб и малката Далия -
Честита цветница, Диана
Dariko,
ОтговорИзтриванеДиди,
много благодаря за пожеланията и одобрението :)
Поздрави и хубав ден!
Ели, честит имен ден на малката Далия, жива, здрава и по-малко да плачка,:) за да даде на мама възможност да твори още красоти.
ОтговорИзтриванеАз имам слабост към зеленият цвят, а този на тортата е страхотен, а маргаритките с тези изящни стъбълца са чудесни. Малката зайка е страшно сладурска.
Много е симпатична:) Зайкото си го издокарала страхотен сладур!
ОтговорИзтриванеБлинк, прекрасна е!!! Зайчето е много, много сладурско, а отвътре тортето е страшно изкусително! Ще искам рецептата по-подробно, ако е възможно, защото обичаме торти с повече крем и по-малко блатове, а твоята е идеална.
ОтговорИзтриванеХубава седмица :)
Мони, благодаря за милото пожелание! И аз много харесвам зелено с всичките му нюанси :)
ОтговорИзтриванеМерси, Лулу :))
Ина, написах рецептата на кремчето. Кремижелът дава доста стабилна консистенция, без да се налага да се добавя желатин. На вид ми наподобява пудинга без варене на Йоткер, но не знам дали ще бъде толкова стабилно с него.
Успешна нова седмица!
Да ти е жива и здрава малката красавица! Страхотна торта, поздравления!
ОтговорИзтриванеМерси :))
ОтговорИзтриванеМного нежна торта,зайчето с тази розова рокличка е много сладко!
ОтговорИзтриванеИзникнаха ми едно,две въпросчета : Гледам парчето и ми се вижда,че е от три блата и от страни е заобиколена с блат -Как точно се получава от готовите блатове,те са по три броя или ти използваш някакви други? ,и:
ОтговорИзтриване-Какъв е крема ,с който си покрила тортата,много добре ти се е получило ?!
Благодаря ти предварително!
Честита ти именничка,да ти е жима,здрава,послушна и много щастлива!Тортата е много нежна,Ели,браво!
ОтговорИзтриванеЕликсир, много благодаря :)
ОтговорИзтриванеНели, използвам от готовите блатове, които са по три в опаковка. Тортата е малка и ми стигат - единият го разрязвам на ленти и го слагам околовръст на тортата, от другите два изрязвам кръгове за най-отдолу и най-отгоре, а средният блат на тортата е от изрезки.
За покриване на тортите ползвам обикновен маслен крем 1:1 масло и пудра захар. Този път, сложих повечко пудра захар и не ми се получи много добре. Според мен най-доброто съотношение е 1:1.
Благодаря за пояснението!Много практично си го измислила ,това с изрязването.
ОтговорИзтриване