неделя, 17 април 2011 г.

Торта с маргаритки и заек

Винаги съм искала да празнувам на Цветница. Е, вече имам повод :)) Имам си едно малко цветенце и съответно повод да направя торта, естествено с цветя. И фигурка за радост на по-голямата ми дъщеря. Поддадох се на чара на напиращите отвсякъде великденски зайци и направих една госпожица, леко пълничка, но мисля чаровна. Много по-елегантни стават тортите, покрити с фондан. Искаше ми се да имам време, но с малко ревливо бебе, то никога не достига. Вече нямам възможност да се занимавам с хобито си. Успявам да открадна за себе си само минутки. От цялата торта си харесвам най-много маргаритките. А, ето я и отвътре: Набързо направена, с готови блатове и мноооого крем от пудинг без варене и сметана. За крема (за торта с диаметър ок.18см и височина 8см): 200 гр. суха смес Кремижел (предполагам, че може да се замени с някаква друга смес за пудинг без варене) 500 мл вода 200 мл сладкарска сметана Сухата смес за крема се смесва с водата. Сметаната се разбива на сняг и се прибавя към пудинга. Разбърква се добре и готово :) ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ЦВЕТЕНЦА!!!

18 коментара:

  1. Честит празник, Ели!
    Как се казва малкото цветенце!
    Тортата е разкошна, направена с много обич и любов!
    Госпожицата зайка е много чаровна, а маргаритките са много красиви!
    Поздрави на теб и на малките госпожички!

    ОтговорИзтриване
  2. Честит празник!
    Тортата е страхотна.Може ли рецептата за глазурата и маргаритките?:)

    ОтговорИзтриване
  3. Много благодаря, Русанка!
    Цветенцето се казва Далия :))
    Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  4. traiana, благодаря :)
    Маргаритките (и цветовете, и стъбълцата) са от готова моделираща маса (нали все търся лесното, хихи), а тортата е покрита с маслен крем (захар и масло 1:1, но този път, като че ли сложих повечко захар и не стана много добре).

    ОтговорИзтриване
  5. Ели,честит празник!
    Да ти е жива и здрава малката Далия!!!
    Тортата е страхотна!Зайката нищо,че е дебеличка... ;)..много е чаровно,а маргаритките са като истински!Много ми харесаха!!!

    ОтговорИзтриване
  6. Прекрасна торта Ели,
    много пролетна, весела и тематична.
    Поздравления за теб и малката Далия -
    Честита цветница, Диана

    ОтговорИзтриване
  7. Dariko,
    Диди,
    много благодаря за пожеланията и одобрението :)
    Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  8. Ели, честит имен ден на малката Далия, жива, здрава и по-малко да плачка,:) за да даде на мама възможност да твори още красоти.
    Аз имам слабост към зеленият цвят, а този на тортата е страхотен, а маргаритките с тези изящни стъбълца са чудесни. Малката зайка е страшно сладурска.

    ОтговорИзтриване
  9. Много е симпатична:) Зайкото си го издокарала страхотен сладур!

    ОтговорИзтриване
  10. Блинк, прекрасна е!!! Зайчето е много, много сладурско, а отвътре тортето е страшно изкусително! Ще искам рецептата по-подробно, ако е възможно, защото обичаме торти с повече крем и по-малко блатове, а твоята е идеална.

    Хубава седмица :)

    ОтговорИзтриване
  11. Мони, благодаря за милото пожелание! И аз много харесвам зелено с всичките му нюанси :)

    Мерси, Лулу :))

    Ина, написах рецептата на кремчето. Кремижелът дава доста стабилна консистенция, без да се налага да се добавя желатин. На вид ми наподобява пудинга без варене на Йоткер, но не знам дали ще бъде толкова стабилно с него.

    Успешна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  12. Да ти е жива и здрава малката красавица! Страхотна торта, поздравления!

    ОтговорИзтриване
  13. Много нежна торта,зайчето с тази розова рокличка е много сладко!

    ОтговорИзтриване
  14. Изникнаха ми едно,две въпросчета : Гледам парчето и ми се вижда,че е от три блата и от страни е заобиколена с блат -Как точно се получава от готовите блатове,те са по три броя или ти използваш някакви други? ,и:
    -Какъв е крема ,с който си покрила тортата,много добре ти се е получило ?!
    Благодаря ти предварително!

    ОтговорИзтриване
  15. Честита ти именничка,да ти е жима,здрава,послушна и много щастлива!Тортата е много нежна,Ели,браво!

    ОтговорИзтриване
  16. Еликсир, много благодаря :)

    Нели, използвам от готовите блатове, които са по три в опаковка. Тортата е малка и ми стигат - единият го разрязвам на ленти и го слагам околовръст на тортата, от другите два изрязвам кръгове за най-отдолу и най-отгоре, а средният блат на тортата е от изрезки.
    За покриване на тортите ползвам обикновен маслен крем 1:1 масло и пудра захар. Този път, сложих повечко пудра захар и не ми се получи много добре. Според мен най-доброто съотношение е 1:1.

    ОтговорИзтриване
  17. Благодаря за пояснението!Много практично си го измислила ,това с изрязването.

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...