петък, 14 май 2010 г.
"Blondies"
Преди известно време гледах предаването на Иван Звездев и той направи вариант на brownies с бял шоколад и се пошегува, че трябва да се наричат blondies. Моят съпруг е любител на белия шоколад и изяви желание да му направя. Но, в интерес на истината, ползвах моята любима рецепта за брауни, а именно тази на Диди Б. Изпробвала съм я многократно, само че сега направих съответните промени. Резултатът, естествено, се различава от класическия, но би се харесал на хората, които обичат бял шоколад. Има я хрупкавата коричка и лепнещата сърцевина, но го няма какаото.
Но преди да пристъпя към приготвянето на сладкиша, искам да благодаря на Nanita за наградите, които ми даде! Много благодаря за вниманието и милото отношение :)
Ето ги и самите награди:
Възползвам се от възможността да ги предам на Диди Б, Iliana, Lety, Andy. Днес имах възможност да разгледам обстойно техните блогове и открих там много интересни неща :) Може би вече си имате такава награда, но аз ви давам още една ;)
И така, сега да пристъпим към готвенето. Необходими са ви:
100 гр. масло
100 гр. бял шоколад
1 ч.ч. захар
2 яйца
1/4 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. натурално нишесте
2 ванилии
Слагаме маслото в тенджерка с дебело дъно и подгряваме на много слаб котлон.
Когато маслото започне да се разтопява, добавяме шоколадът, начупен на парченца.
Бъркаме непрекъснато, докато всичко се разтопи и махаме тенджерката от котлона.
Оставяме леко да се охлади, след което прибавяме захарта.
От нея шоколадът се пресича, но добавянето на яйцата оправя положението ;)
В купа разбъркваме брашното, нишестето и ванилиите.
Добавяме сухите съставки към шоколадовата смес, като не бива да прекаляваме с бъркането.
Сместа разстиламе в квадратна тавичка (моята е 18/18 см), чието дъно предварително сме покрили с хартия за печене.
Печем в предварително загрята до 160 градуса фурна, около 30-40 минути.
Преди да го разрежем, сладкишът трябва да бъде напълно изстинал (подробност, която аз не спазих и не можаха да ми с получат хубави парчетата).
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Ммм....жестоко вкусно изглежда, Ели!
ОтговорИзтриванеМного обичам бял шоколад!
Поздрави и хубава вечер!
Ели,
ОтговорИзтриванечестити награди!
А тази рецепта е чудесно изкушение с бял шоколад.
Поздрав и усмихната вечер, Диаан
Ммм това изглежда супер! Аз хич не обичам какаови работи и подозирам, че тези блондис ще ми дойдат много добре:)
ОтговорИзтриванеБлагодаря за интереса и одобрителните думи :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и приятен уикенд!
goldy,чудесен се е получил твоя блондис и толкова сочен!Вкъщи само аз съм любител на белия шоколад, но като се замисля има и нещо хубаво в това - цялата тавичка ще си е само за мен!
ОтговорИзтриванеРазбира се,че в началото парчетата няма как да са с правилен разрез - и при мен става така,кой ще го чака толкова,когато току-що изпечен ухае страхотно :))
Честити награди!Благодаря за вниманието и към мен!
Поздрави!
Обичам (и често дори предпочитам) белия шоко!
ОтговорИзтриванеБлагодаря за рецептата, Ели! Ще се възползвам от нея за свое собствено глезене ;-)
Поздрави и :-)))
Спорна нова седмица!
Диди, Дими, радвам се, че идеята ми ви допада :)
ОтговорИзтриванеУспешна седмица!