вторник, 18 май 2010 г.

Макарони на фурна

Един десерт от детството ми... Сетих се за него, защото имах прясно мляко в хладилника и се чудех какво да го правя, а също и едни колоритни фарфале (те са едрички за случая, но пък са шарени ;) И така... Нужни са 250-300 гр. макарони, 1/2 ч.ч. захар, 500 мл мляко, 3 яйца. Ето и как се приготвят (ако случайно някой не знае;): Сваряваме макароните, разбъркваме яйцата, захарта и млякото и слагаме всичко в тавичка. Печем на 180 градуса.

5 коментара:

  1. Страхотно, Ели, много оригинално и красиво се е получило! Поздравления!
    Хубава и усмихната вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. Ха, не ми беше хрумвало да ги направя с шарени макарчовци:) Имам още два пакета, които си донесах от италиа и залежават в изчакване на подходящата рецепта. Изглеждат много ефектно така и мисля, ме единият си откри предназначението!

    ОтговорИзтриване
  3. Eли, шарена рецепта...Прекрасно се връзват със студения мрачен майски ден :)

    ОтговорИзтриване
  4. Десерт изглежда прекрасно с цветни макарони, а специално тази са много красиви.
    Голди, пожелавам ти приятен ден, някъде на топличко, защото навън е Бърррррррррр:)

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря за вниманието, момичета :)
    Желая на всички приятни почивни дни!

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...