петък, 5 март 2010 г.
Пиле с къри и лимон
Идеята и за тази рецепта заимствах от книгата "Кулинарни шедьоври за 30 минути".
Необходими продукти:
350 мл пилешки или зеленчуков бульон
1 глава лук
4-5 скилидки чесън
3 с.л. олио
3 с.л. брашно
2 с.л. къри на прах
750 гр. обезкостени пилешки гърди без кожа
пресен копър за поръсване
сокът от 1/2 лимон
2-3 с.л. кисело мляко
черен пипер, сол (ако е необходимо)
Начин на праготвяне:
Лукът и чесънът се нарязват на дребно и се запържват за няколко минути в олиото. Добавят се пилешките гърди, налязани на кубчета. Поръсват се с брашното и кърито, които трябва добре да се разбъркат.
Добавя се горещия бульон, разбърква се и се оставя да поври, докато продуктите станат готови. Тогава оттегляте съда от котлона и добавяте киселото мляко, лимоновия сок и копъра.
Поднесете с гарнитура от ориз със зеленчуци.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар