четвъртък, 4 октомври 2012 г.
Патладжани с кайма и доматен сос
Това е моята интерпретация на рецептата на Роси за патладжани с доматен сос и сирена. Ама при нас, нали, все трябва да има месце ;)
Необходими продукти:
3 средно големи патладжана
500 гр. кайма
1 голяма глава лук
1 малка глава чесън
1 буркан стерилизирани домати (680 гр.)
кашкавал за поръсване
олио, сол, риган босилек, чубрица, черен пипер и т.н.
• Разрежете патладжаните по дължина на две половини и ги посолете. Оставете ги половин час да престоят (не съм убедена в необходимостта от това упражнение, но навсякъде така пише).
• Издълбайте вътрешността им и я нарежете на малки кубчета, а от долната страна изрежете част от най-изпъкналата част, така че да не се местят, като ги сложите в тавата.
• Запържете част от нарязания на дребно лук и кубчетата патладжан и добавете каймата, като я разтрошите, като за мусака. Подправете с чубрица и черен пипер или с каквото си решите.
• Запържете останалата част от лука, с чесъна за няколко минутки и сипете вътре пасираните домати. Подправете с риган и босилек (или нещо друго по ваш избор) и оставете да поври десетина минутки.
• Наредете патладжаните в тавичка, полейте с малко олио, напълнете ги с плънката от кайма, след което залейте с доматения сос.
• Печете на 200 градуса около 30 минути (докато омекнат патладжаните), след което поръсете с кашкавал и изключете фурната. Оставете така десетина минутки, докато кашкавалът се разтопи.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Страхотни са станали,Ели! Много изкусителни! И ние сме така - все на месцето наблягаме:)
ОтговорИзтриванеЕли обожавам патладжан а твоята рецепта и снимки са неустоими!
ОтговорИзтриванеПрегръщам те!
Е, Ели, върхът са! Много, много апетитни са! Поднесла си страхотно ястие на трапезата! Поздравления :)
ОтговорИзтриванеЕли, страхотно изглеждат! Снимките са толкова хубави, че направо ми се иска да си спретна такава вечеря. Поздравления! Прегръдки и пожелания за слънчев следобед! :)
ОтговорИзтриванеАх ха Ели това ястие е върхът, направо се размечтах за една такава вкусотия! И прекрасни и много изкусителни снимки :)
ОтговорИзтриванеПрегръдки мила Ели и прекрасен следобед :)
Ели, толкова е апетитно, че веднага сядам :)
ОтговорИзтриванеЧудесно предложение!
Прегръдка и хубави, слънчеви дни!
Ели, на една вълна сме.Ами много са вкусни,как да не ги приготвиш с удоволствие.Топят се като локум в устата,като се запекат!Поздрави и лека вечер!
ОтговорИзтриванеУау, как обичам! Елинка, великолепно изглеждат, разкошотия...:)
ОтговорИзтриванеМного си допадат патладжаните с каймица! А и с допълнение от доматен сос ...
ОтговорИзтриванеЕли, много апетитно си ги направила !
Ели,страхотно изглеждат патладжанчетата!
ОтговорИзтриванеАз също имам подобна рецепта с кайма по идея на Мони,но с бешамелов сос,като разбира се доматения също е супер подходящ!Ти си направила една невъобразимо вкусна интерпретация!
Прегръдки!
Благодарности, момичета! Много съм щастлива, че рецептата и снимките ви харесват :))
ОтговорИзтриванеПрегръдки и пожелания за хубави почивни дни!
Ели, нареждам се тук за вечеря и си взимам чинийка и виличка, за да не те притеснявам:):):) Ох, страхотни са направо! Как си ги снимала изкусително... Приятна петъчна вечер и хубави почивни дни!
ОтговорИзтриванеЕли, обожавам патладжани под всякаква форма!
ОтговорИзтриванеИзглеждат невероятно сочени и вкусни!
Прегръщам те:)
Благодаря ви момичета :))
ОтговорИзтриванеПрегръдки! Хубава вечер!
Ели,много са апетитни патладжаните!
ОтговорИзтриванеЧесто присъстват на нашата трапеза.
Снимките са изкусителни!
Хубава неделна вечер!:)
Благодарности, Мира :))
ОтговорИзтриванеПоздрави и пожелания за хубав ден!
Linda receta me encanta la berenjena…felicidades en la semana,abrazos y abrazos
ОтговорИзтриванеМале, този патладжан от първата снимка сам ме повика. Да знаеш, че ако се натреса във вас, той е виновен :))) Много, много апетитно и много красиво поднесено! Прекрасни снимки:)
ОтговорИзтриванеБлагодарности, Дарка :))
ИзтриванеХихи, ами заповядай, ще измисля нещо по въпроса :))