петък, 18 декември 2009 г.
Линцерови сладки
Източник - http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,249.msg9255.html#msg9255
Продукти:
500г брашно, на мен ми отиде повече
250г масло
200г пудра захар
2 яйца
кората на един портокал
Приготовление:
Пресявяме в купа брашното и захарта, правим кладенче и чукваме в него яйцата. Слагаме мекото масло, нарязано на парченца. Прибавяме портокаловата кора. Омесваме гладко тесто, покриваме добре с домакинско фолио и оставяме да отлежи поне 2 часа (най-добре и за една нощ) на хладно място(хладилник).
Преди печене тестото се разточва с дебелина поне половин сантиметър. Сладките се пекат в предварително загрята до 170° фурна до порозовявяне.
Украсени са с белтъчна глазура - един белтък се разбива добре (не чак на сняг). Към него на няколко пъти си добавят 250 гр. пресята пудра захар. Ако е необходимо се разрежда с няколко капки вода.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар