петък, 18 декември 2009 г.

Линцерови сладки

Източник - http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,249.msg9255.html#msg9255 Продукти: 500г брашно, на мен ми отиде повече 250г масло 200г пудра захар 2 яйца кората на един портокал Приготовление: Пресявяме в купа брашното и захарта, правим кладенче и чукваме в него яйцата. Слагаме мекото масло, нарязано на парченца. Прибавяме портокаловата кора. Омесваме гладко тесто, покриваме добре с домакинско фолио и оставяме да отлежи поне 2 часа (най-добре и за една нощ) на хладно място(хладилник). Преди печене тестото се разточва с дебелина поне половин сантиметър. Сладките се пекат в предварително загрята до 170° фурна до порозовявяне. Украсени са с белтъчна глазура - един белтък се разбива добре (не чак на сняг). Към него на няколко пъти си добавят 250 гр. пресята пудра захар. Ако е необходимо се разрежда с няколко капки вода.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...