петък, 25 декември 2009 г.

Коледно вино

Необходими продукти: 500 мл червено вино 200 мл прясно изцеден сок от портокал кората от един портокал 1 ч.л. канела 4-5 зърна карамфил 1 ябълка, нарязана на кубчета 6-7 с.л. мед Приготовление: Слагате всички продукти в купа и бъркате добре, докато се разтвори медът. Консумира се охладено :)

петък, 18 декември 2009 г.

Линцерови сладки

Източник - http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,249.msg9255.html#msg9255 Продукти: 500г брашно, на мен ми отиде повече 250г масло 200г пудра захар 2 яйца кората на един портокал Приготовление: Пресявяме в купа брашното и захарта, правим кладенче и чукваме в него яйцата. Слагаме мекото масло, нарязано на парченца. Прибавяме портокаловата кора. Омесваме гладко тесто, покриваме добре с домакинско фолио и оставяме да отлежи поне 2 часа (най-добре и за една нощ) на хладно място(хладилник). Преди печене тестото се разточва с дебелина поне половин сантиметър. Сладките се пекат в предварително загрята до 170° фурна до порозовявяне. Украсени са с белтъчна глазура - един белтък се разбива добре (не чак на сняг). Към него на няколко пъти си добавят 250 гр. пресята пудра захар. Ако е необходимо се разрежда с няколко капки вода.

неделя, 13 декември 2009 г.

Кренвиршки

Рецептата за тестото е тук. Вместо кашкавал, аз слагам вътре по едно бейби кренвиршче и поръсвам отгоре с микс от семена;)

Сиренца с бекон на скара

... и в чинията. Сиренето се нарязва на кубчета. Една зелена, една червена чушка и една глава воден лук се нарязват на парченца, удобни за набождане на шиш. Всичко се маринова в зехтин и босилек. Всяко кубче се увива в две лентички бекон, така че да бъде обхванато отвсякъде. На шиш се набожда кубче сирене, чушка, лук и така се редуват. Пекат се на скара.

Торта дупе

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...